FX – T12 Field Target

Som med allt annat inom sport är det stor skillnad i kvalité hos de olika produkterna. Som nybörjare kan det räcka med att lägga en knapp tusenlapp på luftgeväret men när man sedan blir duktigare bör även uppdatering ske i modell av gevär.

Ett av de som ofta får utnämningen ”toppkvalité” är FX-T12 Target. Modellen är tillverkad i Sverige och grunden är tagen från modellen Typhon även om rad förbättringar genomförts. Detta är ett mycket uppskattat luftgevär som visserligen kostar mer än många andra men samtidigt finns det en rad fördelar gällande bland annat justerbarheten, något som är mycket viktigt för att ”bli ett” med vapnet under skjutandet.

Stocken är uppbyggt av ett justerbart material i syntet. Att den är justerbar är framförallt positivt för de skyttar som delar gevär eftersom den då passar både höger- och vänsterskyttar.

Även avtryckaren är justerbar och magasinet rymmer 16 skott. Pipan kommer från Lothar Walther och för de som vill montera exempelvis ett rödpunktssikte kan göra detta på den 11mm kilbasen som sitter på geväret.

En viss kritik har nämnts mot FX-T12 gällande att något sikte inte följer med. Det måste alltså köpas separat. Men samtidigt ska man se detta som ett mer avancerat luftgevär som kräver mer av sin ägare. Precis som gevär är även siktet en individuell sak så det bör man välja ut efter egna behov.
FX-T12 Field Target kan rekommenderas för de som vill ta sitt skytte ett steg uppåt.