Aktuell jackpot i Powerball

Powerball är ett amerikanskt lotteri som är känt över hela världen för sina enorma jackpottar, vilket gör det till av de mest populära lotterierna. En av anledningarna till Powerballs omåttliga popularitet är det faktum att det inte finns något tak för hur hög jackpotten kan bli. Detta gör att storvinsten kan nå helt sanslösa höjder. Med jämna mellanrum kammar vinnare hem motsvarande en miljard svenska kronor, och ännu större vinster än så, upp till nästan tre miljarder svenska kronor delas också ut.

Hela fem av tio av de högsta lotterivinsterna i historien kommer från Powerball. De övriga fem vinsterna innehar MegaMillions. Då Powerball först och främst spelas av amerikaner inom USA:s gränser så är det föga förvånande att de flesta vinsterna delas ut just där. Det var först relativt nyligen som Powerball öppnade upp sina gränser och började tillåta folk utanför USA att vara med i dragningarna. För svenska spelare så finns Powerball tillgängligt genom EuroLotto där priset för en lottorad ligger på omkring motsvarande 40 svenska kronor.

Att spela är enkelt; välj bara fem stycken huvudnummer mellan 1 och 59 samt en av 35 så kallade Powerballs vilken avgör om du vinner jackpotten eller inte. Den som vill kan även välja till en Boosterball för att kunna vinna upp till 10 tusen euro extra.

Dragningen av Powerball sker två gånger i veckan, nämligen torsdag och söndag klockan 04.00 svensk tid. Just nu ligger jackpotten på sanslösa 2 781 000 000 svenska kronor, alltså nästan tre miljarder. Spelstoppet är satt till en halvtimme innan dragning, så ännu finns det gott om tid att köpa en rad eller två i lotteriet. Sedan är det bara att hålla tummarna.

Källa: vinnajackpot.se