Sport och skytte

Nordic Rifle & Sport AB är ett företag som specialiserat sig på skjutvapen och de tillbehör som behövs vid utövande av skytte. Många känner företaget bättre under namnet NRTSport.

Företaget registrerades som Aktiebolag år 2003 och då under kategori ”sportbutik”. Men för många är NRT Sport mer än bara en sportbutik. Kunskap, inspiration och möjlighet att skjuta in sina vapen är några av de saker som varit dragningskraften som gjort att kunderna kommit hit.

Genom att företaget samarbetar med en mängd stora etablerade tillverkare av både vapen och annan utrustning har de möjlighet att erbjuda ett mycket brett utbud inom detta område. Några av de kända märkena vars produkter de är återförsäljare åt är MegaLink, Border, Pro Shot, Canaxa.

NRTSport är beläget i Rönneshytta och har där en butik på över 200 kvadratmater. Utöver det finns ett stort lager och en webbshop.

De som vill skjuta in sitt luftgevär kan göra detta på en 10 meters bana. Detta där det finns tre olika alternativ, elektronisk tavla, Scatt Träningstavla samt en klassisk med transportör. Under 2005 byggdes även en inomhusbana på 50m.

NRTSport drevs länge (30år) av Anders Carlqvist som sedan lämnade över stafettpinnen till Björn Johansson som då jobbade på BJ Hunting (Mullhyttan). Anders står däremot fortfarande kvar som delägare till företaget och som styrelseledamot. Detta enligt sidan allaverksamheter.se.

För de som har ett stort intresse av skytte eller vill få mer information om denna sport är ett besök på NRT Sport en rekommendation. Mitt mellan Motala och Örebro ligger lilla Rönneshytta. Leta efter Hyttvägen 47 eller fråga någon på orten. ”Alla” vet var butiken ligger.