Utomhusskytte

Inomhus- och utomhusskytte skiljer sig av naturliga orsaker sig en hel del från varandra. Därav så kan någon som skjuter väldigt bra inomhus uppleva väldiga problem utomhus, då skytte av detta slag exponerar en för en rad olika parametrar som annars är borttagna ur ekvationen.

Att skuta utomhus är någonting som väldigt många gillar, men det är också någonting som de allra flesta skulle hålla med om är betydligt svårare än inomhusskytte. Inomhus är man mer avskärmad från faktorer som väder och vind, vilket gör att det helt enkelt är lättare av sådana anledningar.

Vilket utomhusskytte du än håller på med, helst sommartid, så brukar solen vara något av en stor nagel i ögat. För en del så fungerar solbrillor bra för att motverka detta, medans andra istället upplever att det får dom att se samt sikta sämre. För dessa individer brukar det vara en keps av något slag som gäller, som då hjälper till att hålla merparten av solen borta samtidigt som ögat får fri sikt mot sitt mål. I detta fall rekommenderar vi New Era-kepsar som i sammanhanget är både snygga uppe på huvudtoppen, samtidigt som de sedan länge varit erkända som väldigt högkvalitativa kepsar. På så sätt fungerar kepsen lika bra till skyttet som till vardags, istället för att skaffa sig en jakt- eller skyttekeps som kanske inte är riktigt lika rolig att bära runt på stan.

En annan aspekt att tänka på vid utomhusskytte är att man plötsligt kan störas av djurlivet, om det nu inte är så att det handlar om jakt och det faktiskt är vad man försöker skjuta. Främst är det kanske fåglar som kan vara besvärliga och störa just innan skottögonblicket men även insekter av olika slag är något som kan vara extremt jobbigt om man har lite otur.

Ja, man är helt enkelt mer utsatt de gånger som skytte utförs utomhus, något som man bara bör ta för vad det är med en nypa salt och ett leende på läpparna!