Säkerheten först

När det kommer till skytte kan man aldrig överdriva betydelsen av säkerhet. Alla skyttevapen kan orsaka livsfarliga skador om man inte använder dem säkert, både för skytten och personer i omgivningen. Genom att utöva säkert skytte minimerar man denna risk.

Hantering av vapnet är det mest grundläggande man får lära sig. Vapnet ska alltid bäras i ett hölster eller en väska när det inte aktivt används.

Det är också viktigt att man alltid kontrollerar att vapnet inte är laddat om man inte ska skjuta med det. Oavsett om man vet att ett vapen är oladdat ska det alltid hanteras som om det vore laddat.

Varje gång man plockar upp ett vapen ska man kontrollera att det är oladdat och att ingen kula sitter fast i pipan. Utelämnar man denna kontroll och det faktiskt finns en kula i pipan redan riskerar man en pipsprängning. Detta är en mycket allvarlig säkerhetsrisk som kan vålla stor skada.

Det finns många tillbehör till vapen och en hel del är direkt eller indirekt relaterade till säkerheten. Hölster och väskor är några vi redan nämnt med det finns också saker som hörselskydd som är viktiga att använda när man skjuter.