Utrustning för jakt

Det behövs en del kring utrustning för att underlätta och låta dig njuta under jakten. Det är så klart helt beroende på vilken jakt du ska genomföra men oftast tar det större delen av dagen.

Eftersom jakten ofta upptar en längre tid är det en ide att ta med mat och en varm dryck i termos. Eller kanske ni väljer att grilla något när jakten är över. All utrustning hittar du hos välsorterade butiker som är specialiserade på jakt och utrustning eller lägg din beställning på nätet.

Bär dina jaktkläder rätt

Det finns mycket välsorterade butiker online med allt du behöver från fötter till huvud och från närmast kroppen till ytterplagget. Under hösten är det mer regn och det är viktigt att du har vattentäta kläder som andas och håller kroppen torr. Att sitta på pass eller röra på sig våt och kall förstör hela upplevelsen och gör dig dessutom till en sämre jägare.

Klä dig enligt flerskiktsprincipen, det vill säga flera tunna lager då är det är lätt att reglera värmen. Fötterna är också viktigt att de får vara torra, dels för att du ska må bra men även mot skoskav. En högre vattentät känga eller rejäl gummistövel skyddar dig om det är blött ute.